RSS

E-mail підписка

Введіть адресу вашої електронної скриньки:

 

Google translate

Google-Translate-Ukrainian to English BETA Google-Translate-Ukrainian to Russian Powered by

Останні коментарі

Великодні приготування

Христос Воскрес!

Цього року хоч і почали готуватися до Великодня завчасно, та все одно доробляла все в останній день. Так і не встигла вчасно опублікувати цей допис (немало так запізнилася, та думаю це не так критично :)).

Ви вже мали можливість глянути, що ми наготували на Пасху. А тепер, про це трохи детальніше.

Так як доця в мене вже доросла,  2,2 роки ))),  готували їй окремий кошик. Корзинку вдома мали, але якась вона занадто "нудна" була. Маю надію, в мене вийшло зробити її більш вишуканою і яскравою.

Декор пасхальної корзинки

Корзинка пофарбована емаллю з флакона, в пару тонких шарів. Декорувала її рожевими та фіолетовими стрічками, штучними трояндами.

 Декор пасхальної корзинки

До кошика пошила серветку зі шматка білої тканини. Задекупажила її лаком для текстилю, як ось тут. На останок обшила її стрічками.

Серветка для пасхального кошика

Писанки цьогорічні в нас найрізноманітніші. Є класичні, намальовані з допомогою воску (минулого року показувала, як такі робляться). Ще декілька надекупажених. За основу брала дерев'яне яєчко, ґрунтувала білою акриловою фарбою та клеїла малюнок. Детальніше я описувала це тут. Одне яєчко декорувала з допомогою гарячого клею, як ось тут. Декілька яєчок декорували з донечкою полімерною глиною (ви мали змогу їх бачити в попердніх публікаціях).

Писанки

Напередодні з Софійкою робили крашанки. Спочатку намалювали малюнок на вареному яєчку восковими олівцями, а тоді фарбували харчовими барвниками. Нажаль, фото цього процесу не зробили ((( хоч повеселилися на славу. А ще, освячували фарбовані різнокольорові перепелині яєчка. Софійка разом з двоюрідними братиками наминали їх, аж за вухами тріщало :D.

Також робили багато тематичних рукотворок, та сфотографували не всі.

Дитяча аплікація до Великодня

Пасхальний зайчик )))

Ну і  на сам кінець, хотіла написати, що цього року вперше пекла паски. Особливо похвалитися нема чим, бо тут таки схалявила. Тісто замішувала в хлібопічці і то по спрощеному рецепту. Випікала в металевих похідних горнятках :))) Спочатку пасок було чотири:

Пасха

Та не всім судилося сфотографуватися:

 Пасха

Дві з пасок декоровані цукровими олівцями, інші дві - кольоровою цукровою посипкою.

Пасха

Ще нюанс з глазур'ю згадала, може знадобиться кому при нагоді. Попередні рази в мене подібна глазур не виходила, та знадобився досвід з бізе.

Знайшла рецепт: 2 охолоджені білки, 1 стакан цукрової пудри, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч.л. окропу. Для своїх чотирьох маленьких пасочок, я взяла 1/2 білка і поступово, помішуючи, досипала цукрову пудру "на око", допоки маса здалася мені достатньо густою (приблизно 120-150 г). А тоді вже додала лимонний сік, пару крапель ванільної есенції та окропу. Окріп додається, щоб глазур не тріскалась при нарізанні паски. Моя трохи тріскалась, напевно пудри було таки забагато, треба буде ще проекспериментувати з цим.

Сподіваюсь ви гарно відпочили та повеселилися за свята. Ще раз зі святами вас, Христос Воскрес!

Pin It
 
Схожі публікації:

Коментарі   

 
ОляЧ
0 #1 ОляЧ 23.04.2012, 20:22
Краса! дуже симпатичний кошичок для Софійки, дуже цікаві способи оздоблення яєць :)
про паски: традиційно (ха-ха, цього року вже АЖ третій раз в житті) печу за рецептом з Дарії Цвек "Баба святкова", пів порції. Всім смакує, навіть досвідчені гостподині хвалили. А чоловік зізнався, що до моєї паски пасок не любив - чи можна хотіти більшого компліменту?
Так от, дівчатка, рецепт нескладний, але дуже вдалий.
Глазур роблю так: на тарілці розтираю десь половинку білка з цукром (не пудрою! бо кристалики теж розтирають білок) і з кількома краплями лимонного соку - аж до однорідної маси консистенції густої сметани.

Хоча кому я розказую: дивлячись, як Софійка наминає паску, хочеться в тебе запитати рецепт ;)
Цитата
 
 
Xanka
+1 #2 Xanka 23.04.2012, 20:46
Дякую, Олю ;-) Візьму собі на замітку твій рецепт, маю надію знайду його в неті, а ні то задзвоню :-*
Я перед тим як робити паску почитала пару рецептів і скомбінувала собі приблизно як для кексу в хлібопічці. 300 г теплого молока, 500 г борошна, 1,5 ч.л сухих дріжджів, 200 г цукру, 150 г масла, жменя родзинок, дрібка солі. Заміс в такому ж порядку як і хліб. Дріжджі розвести в теплому молоці, додати цукор і залишити (не помішуючи) на 10-15 хв. Всипати борошно. Зробити ямку в борошні, додати сіль і масло. Перед завершенням програми замісу додати родзинки. Здається все :lol: Я ж казала, що схалявила
Цитата
 
 
julie
0 #3 julie 25.04.2012, 08:55
Ох які ж ви молодчинки!! Все так гарно й весело, в мене складаєсть враження що у вас дома як в веселому дитячому таборі - купа забав і цікавинок!! А ідея з перепелиними просто бомбезна!!! Наступного року точно використаю, думаю наш малюк вже буде пробувати =)
Цитата
 
 
Світланка
0 #4 Світланка 03.05.2012, 13:49
Як все гарно!!! МОЛОДЦІ!!!!
Наступного року я теж надіюсь спробувати в-друге спекти Пасочку))))Але тепер я буду знати в кого питатись!!!! 8)
п.с. А ми теж кошичок переробляли. Це наш варіант http://kanfetas.blogspot.com/2012/05/2.html :-*
Цитата
 
 
Надя
0 #5 Надя 18.04.2013, 15:34
"Дві з пасок декоровані цукровими олівцями", а де такі взяти?
Цитата
 
 
Xanka
0 #6 Xanka 18.04.2013, 15:40
Надя, я минулого року, здається, в Ашані купила. Недавно їх там бачила у відділі де всяке для випічки, типу ванільник цукор, розрихлювач, желе і всяке таке :-) До свят вони часом викладають таке там, де акційні товари, біля входу ))) Коштують близько 20 грн
Цитата
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

UA TOP Bloggers   TOP.TOPUA.NET
© 2018 Zabahanka. Всі права захищено.
© 2006-2009 Українська локалізація: Joomla! Україна. Всі права захищено!
Joomla! - безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU/GPL.